Anasayfa / Haberler / Gelir Testi Nedir? Soru ve Cevapları

Gelir Testi Nedir? Soru ve Cevapları

Gelir testi işlemi, kişinin çeşitli göstergeler ışığında mevcut gelirinin belirlenmesidir.

gelir testi

Soru 1: Doğum iznine ayrıldım yalnız bu süreçte işverenim SSK primimi öderse doğum parası alabilir miyim? 

Cevap: Prim yatarsa doğum parası alamazsınız.

Soru 2: Özel hastanede ya da SGK anlaşması olmayan bir hastanede doğum yapmak doğum parası almaya engel midir?

Cevap: Hayır engel teşkil etmez.

Soru 3: İş göremezlik paramın yatıp yatmadığını nereden görebilirim?

Cevap: E-Devletten görüntülenmektedir.

Soru 4: Eşim benim üstümden sigortalı olarak yararlanıyor. Yakında çocuğum olacak. Doğum parası alabilir miyim? Babalık izni kaç gün?

Cevap: Doğum parası alabilirsiniz. Babalık izni 5 gündür.

Soru 5: Sezonluk bir işte çalıştım 32 haftayı doldurmadan işten ayrılmam gerekecek. Doğum parası almak için ne yapmalıyım? Doğum sonrasındaki rapor hakkımı öncesinde kullanabilir miyim?

Cevap: Önce kullanmanız mümkün değil. Doğumdan önceki 1 yıl içerisinde 90 prim günü şartını sağlayacağınız için doğum parası alabilirsiniz.

Soru 6: Rapor hakkım bitince işe tekrar başladım ancak doğum paramı hala alamadım. Nereye başvurmam gerekiyor?

Cevap: SGK müdürlüklerine giderek durumunuz hakkında bilgi alabilirsiniz.

Soru 7: Doğuma 3 hafta kalana kadar çalışıp iznimi rapor sonrası kullanacağım. Raporlu olduğum süre içerisinden doğum parası alabilir miyim?

Cevap: Rapor sonrası doğum parasını alabilirsiniz.

Soru 8: Hamileyken sadece 3 ay çalıştım. 90 gün primim vardı ama 6 ay çalışmadığım için başvurmadım. Şu an 1 yaşında çocuğum var, doğum parası alabilir miyim?

Cevap: SGK’ya gerekli belgeler ile başvurunuz. Doğum parası alabilirsiniz.

Makalenin devamı için, Tıklayın!

Hakkında Sevilay Gülcan

Takvim düzeni herkes için aynı dönse de zaman herkes içinde başka türlü ilerler...

İlgİnİzİ Çekebİlİr

asgari-ucret-vergi-diliminden-etkilenmeyecek,L1JJLEuA_EyJ69RSsF3c8g

2018’de Asgari Ücret Belli Oldu..

Uzun zamandır tartışılan asgari ücret hakkında net karar açıklandı. Çalışma bakanı Sarıeroğlu yeni yıldan itibaren ...

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir